Ingredience:
2 větší granátová jablka
2/3 až 1 hrnek třtinového cukru
1 lžíce citronové šťávy
Granátová jablka rozkrojíme na čtvrtky a oddělíme červená zrníčka od slupky a bílé blány. Teď musíme dostat ze zrníček šťávu. Buď lze použít mixér, všechna zrníčka rozmixovat a poté přecedit přes plátýnko, nebo můžeme zrníčka zabalit do plátýnka a vymačkat z nich šťávu ručně. Šťávu zahřejeme a přidáme cukr. Množství cukru odhadneme podle množství šťávy. Nakonec přidáme citrón. Šťávu jsem nevařila, jen počkala, až se rozpustí cukr. Pokud krátce povaříme, šťáva více zhoustne, ale nadruhou stranu ubydou vitamíny. Grenadinu přelijeme do láhve a skladujeme ji v lednici.
Grenadinu jsem nalili do dvou láhví Quattro Stagioni 0,2l a protože máme připraveno i jako dárek, tak ještě ozdobili jmenovkou na dárky.
Stylové sklenice a doplňky pro Vaši skvělou oslavu
(c) 2024 BubuDrinks.cz - Blog |
Doprava |
Obchodní podmínky |
Kontakty |
Cookies
Mixéry na smoothie | Papírové zboží | Láhve | Brčka | Zavařovací sklenice | Dávkovače nápojů | Sklenice |
Webdesign ABweb.cz